Back to All Events

Dwaal + Attan @ Kometen

  • Stromsø Drammen Norway (map)

Direkte fra Oslogryta! Brødre og søstre fra andre eller samme mødre! DWAAL og ATTAN kommer for å utforske veggene i kjeller`n hos oss. Er de svarte og tunge nok? Tiden vil vise.

Dwaal fra Oslo spiller tung, atmosfærisk sludge, doom, post-metal, eller hva du måtte ønske å kalle det. De lager en massiv vegg av lyd som veksler mellom aggressiv og kvelende, melankolsk og hypnotisk, og kan sammenlignes med band som Amenra, Neurosis eller Cult of Luna. Siden oppstarten for 10 år siden har de rukket å gi ut to kritikerroste fullengdere og en EP.

Gjennom årene har Dwaal gradvis justert opp intensiteten og gjort seg bemerket som et fengslende live-band, med knusende energi og dyster stemning hånd i hånd. De har stått på scenen under by:Larm, Inferno, Høstsabbat, Mystic Festival og en rekke andre festivaler og tilstelninger i inn- og utland.

———————

Det norske dommedagsorkesteret ATTAN slapp høsten 2018 sitt debutalbum "End Of." (Fysisk Format) til unison hyllest fra anmeldere i inn- og utland. Metal Hammer UK slo til med 8/10 på rollespillterningen, og skrev at bandet hadde «a sound so grim and merciless everything it touches turns to tar».

I 2019 turnerte bandet både Europa og Japan, de spilte Malakoff og Bukta festivalen i Norge, samt spillejobber med Cult Of Luna, Cancer Bats og stjernelaget Dead Cross (Patton, Lombardo, Pierson, Crane).
Live er ATTAN er spektakulært kaos uten like. Både visuelt og lydmessig levner bandet minst mulig rom for å trekke pusten. Når bandet selv beskriver seg som «lyden av et folk som suger margen ut av sitt eget bein» vet du at dette, dette blir hardt.
Foruten et bestillingsverk på fjorårets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival og en tur til ArcTanGent-festivalen i England har det vært stille fra rabaldergjenget i ATTAN siden pesten omfavnet landet i 2020. Nå er det endelig liv igjen, om så i form av noen få konserter. Kan det også være håp om ny musikk snart?
"If Mastodon hated the world and didn't know that prog existed, this is what they would sound like" - Metal Hammer 8/10

Earlier Event: April 13
Hollow Illusion + Mæd @ Revolver
Later Event: April 13
Tidstyv + Yesterdaze @ Energimølla